Paradicsom mártás

Alapanyagok
5-8 dk vaj , zsír vagy olaj, 5-8 dkg liszt, 1 tk őrölt fekete bors, 1 tk őrölt rozmaring, 1 fej zeller v zeller levél – lehet mindkettő, 1 fej vörös hagyma, 1 tk fűszer paprika, 360 gr-os üveges sűrített paradicsom, só ízlés szerint, cukor ízlés szerint

Amennyiben a mártásnak egy része megmaradt a mélyhűtőbe teszem és később fölhasználom pl. töltött paprikához, paradicsom leveshez …...

A 1 liter sós vízbe megfőzöm a zellert, zeller levelet, vöröshagymát. Mikor puha összeturmixolom.

01- A zsiradékot fölmelegítem

02- Belekeverem a lisztet, fűszereket

03- Jöhet a piros paprika

04- Felöntöm a zelleres, hagymás mix-elt vízzel

05- Belekeverem a paradicsomot

06- Fölforralom, ízesítem cukorral